05 februari 2018

Cryptomunten en de Fiscus

Cryptomunten Er is momenteel veel ophef over cryptomunten. Een daarvan is de bitcoin. Voor de fiscus valt de virtuele munt onder box 3 als je deze tot je privé vermogen rekent. Sinds vorig jaar vermeldt de aangifte IB dat ook virtuele betaalmiddelen onder de overige bezittingen vallen. Hot ... lees verder »


24 januari 2018

Lonen 2018

De nieuwe special Lonen 2018 biedt een rijk overzicht aan veranderende wetgeving rond het thema Lonen. Daarnaastr een keur van tips en waarsschuwingen aangaande valkuilen en uitzonderingen in deze wetgeving. U kunt deze special als PDF dowloaden via DEZE link! ... lees verder »


18 januari 2018

Nieuwe huwelijksregels per 2018

Nieuwe huwelijksregels per 2018 Vanaf 1 januari zijn er nieuwe regels als u gaat trouwen. Dan geldt namelijk de beperkte gemeenschap van goederen voor iedereen die gaat trouwen en geen huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld...  Wat is er veranderd? Wat betekent dat, een 'beperkte ... lees verder »


18 januari 2018

Minder erfbelasting met papieren schenking

Verminder erfbelasting met ‘papieren’ schenking U kunt tijdens uw leven bedragen schenken aan uw nabestaanden en deze vervolgens schuldig blijven. Uw nabestaanden hebben dan een vordering op u, die vrijvalt bij uw overlijden. De erfenis vermindert dus met de schuldig erkende bedragen, ... lees verder »


18 januari 2018

Afkoop pensioen in eigen beheer

Minder gebruikelijk loon door afkoop pensioen in eigen beheer? Een recente uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch maakt duidelijk dat pensioen geen invloed heeft op het gebruikelijk loon. In deze uitspraak ging het om een dga die naast zijn salaris uit de bv ook nog pensioen kreeg. PensioenAfschaffing ... lees verder »Ondernemend samenwerken

Direct een afspraak maken?

    030 - 692 30 24

    contact@vdgc.nl