11 december 2017

Rente aanslag erfbelasting

Geen belastingrente bij aanslag erfbelasting Er wordt geen belastingrente in rekening gebracht wanneer de Belastingdienst een aanslag oplegt naar aanleiding van een aangifte erfbelasting met betrekking tot een overlijden in 2017. Vertraging Door een vertraagde oplevering van een nieuw behandelsysteem ... lees verder »


11 december 2017

Fiscaal partnerschap voor pleegkind

Niet langer verplicht fiscaal partnerschap voor pleegkind Pleegkinderen en hun verzorgende ouders hoeven voortaan niet meer bang te zijn dat de Belastingdienst hen ziet als fiscale partners voor de toeslagen en de inkomstenbelasting. Indien gewenst kan een pleegkind voor wie de pleegouder/verzorgende ... lees verder »


23 november 2017

Kleine Pensioenen

Kleine pensioenen mogen automatisch samengevoegd De Tweede Kamer is op dinsdag 21 november 2017 akkoord gegaan met het wetsvoorstel Waardeoverdracht klein pensioen. Als ook de Eerste Kamer straks instemt, kunnen pensioenuitvoerders kleine pensioenen vanaf 2019 automatisch aan elkaar overdragen. ... lees verder »


23 november 2017

Pas Op! Valse telefoontjes belastingschuld

Waarschuwing! De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over het betalen van een belastingschuld. Daarbij doet iemand zich voor als medewerker van de Belastingdienst. In zo'n telefoongesprek wordt vaak gezegd dat u meteen geld moet overmaken. Ga niet in op een dergelijk verzoek! Telefonische ... lees verder »


09 november 2017

Eindejaarstips Top 10

Tips! Vóór 1 januari 2018 kunt u wellicht nog een aantal stappen zetten om het jaar 2017 slim af te sluiten. Hieronder vindt u 10 praktische tips voor onder meer de (mkb)-ondernemer, dga en werkgever. 1. Besteed uw vrije ruimte volledig Werkgevers mogen 1,2% van de loonsom ... lees verder »Ondernemend samenwerken

Direct een afspraak maken?

    030 - 692 30 24

    contact@vdgc.nl