17 augustus 2017

Scholingskosten

Als u de scholingskosten van uw werknemers vergoedt, zijn deze meestal onbelast. Maar kan de werknemer deze kosten ook aftrekken als u ze niet wilt vergoeden? Vergoeding onbelast Een vergoeding voor scholingskosten is meestal onbelast. Van belang is dat uw werknemer door de scholing inkomen ... lees verder »


17 augustus 2017

OZB Huurpand

Huurt u als dienstverlener een kantoorpand? Dan draait de eigenaar van een zakelijk pand voor de eigenarenheffing OZB op. U als gebruiker van een kantoor moet de gebruikersheffing voor de OZB betalen. Maar dan moet u wel over een zelfstandig kantoor beschikken in dit pand. Wanneer is daarvan sprake? ... lees verder »


14 juni 2017

Vergoedingen thuiswerkers

Uw personeel werkt regelmatig thuis. Wat mag u onbelast vergoeden? In veel bedrijven werken werknemers regelmatig vanuit huis. Om thuis te kunnen werken zijn vaak bepaalde faciliteiten nodig als een mobiele telefoon en laptop. Kunt u als werkgever hiervoor een onbelaste vergoeding geven of ... lees verder »


14 juni 2017

Verplichting Taxatieverslag

Taxatieverslag verplicht voor waardebepaling WOZ Bij de waardebepaling inzake de WOZ, is de gemeente verplicht een taxatieverslag mee te sturen. U heeft namelijk recht op een gemotiveerde waardevaststelling. Heeft u geen taxatieverslag ontvangen, dan kunt u mogelijk met succes in bezwaar. Aanslag ... lees verder »


14 juni 2017

Ondernemen en het huwelijksbootje

Stapt u als ondernemer na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje? Let op de veranderingen in het nieuwe huwelijksvermogensrecht. Men trouwt straks namelijk niet meer automatisch in algehele gemeenschap van goederen. Op 1 januari 2018 treedt een wetswijziging in werking betreffende de beperking ... lees verder »Ondernemend samenwerken

Direct een afspraak maken?

    030 - 692 30 24

    contact@vdgc.nl