Selecteer een pagina

VDGC en de horeca

Horeca

100% service voor horecaondernemers

Het gaat goed in de horeca. Mensen besteden meer tijd buiten de deur en het toerisme neemt toe. Door de hogere consumentenbestedingen neemt de concurrentie echter ook toe en de sector kampt met een nijpend personeelstekort. De ontwikkelingen in de horeca leiden tot vernieuwende concepten en kritische consumenten en dat maakt de horeca is een uitdagende, maar ook complexe bedrijfstak.

Financiële vraagstukken in de horeca

Door toenemende concurrentiedruk, personeelstekort en moeilijke financieringsmogelijkheden moeten horecaondernemers altijd kunnen beschikken over actuele en juiste informatie. De horeca is bij uitstek een sector waarbij bankleningen lastig zijn. Wat zijn de risico’s? Weet u waar kansen liggen? Hoe berekent u loon of btw? Hoe kun u uw plannen financieren? Dit vraagt om een actueel inzicht in bijvoorbeeld uw liquiditeit. We helpen u graag bij het starten van een eigen horecabedrijf en kunnen u adviseren over de inzet van flexibel personeel en de financiering.

VDGC: voor actueel advies en parate kennis

Door onze focus op horeca hebben wij actuele en parate kennis en zijn een kritische sparringpartner voor horecaondernemers. Of het nu gaat om campings, restaurants, cafés, leisure centers of cateraars: als accountant kunnen wij u helpen bij de horeca-administratie, loonadministratie, boekhouding, het samenstellen van jaarrekeningen, belastingadvies en belastingaangiften. Ook kunt u bij ons rekenen op proactieve advisering vanuit betrouwbare en actuele cijfers.

Fiscaal voordeel voor horecaondernemers

Natuurlijk is fiscaal voordeel altijd interessant, zowel in de horeca als recreatie of toerisme. Onze fiscalisten staan dichtbij uw onderneming en kunnen uw situatie belastingtechnisch zo optimaal mogelijk inrichten. Weet u hoe het zit met fiscale regels bij fooien? Hoe berekent u de btw op (alcoholhoudende) dranken? Hoe werkt de omzetbelasting in de horecabranche? En op welke posten kunt u mogelijk kosten besparen? We geven graag antwoord op deze vragen en nemen u zorgen uit handen. Zodat u zich volledig kunt richten op uw horecazaak.

TVL aanvragen vanaf 15 februari

Werkgevers met een omzetverlies van minstens 30% kunnen vanaf 15 februari 12.00 uur tot 30 april 17.00 uur via rvo.nl/tvl een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van hun vaste lasten (TVL), zoals huurkosten. De aanvraagprocedure van de TVL voor bedrijven met meer dan 250 werknemers, start later. De TVL is flink verruimd ten opzichte van de TVL voor het vorige kwartaal.

Rechter vermindert huur vanwege corona

Een horecaondernemer hoeft van de rechtbank in Den Haag minder huur te betalen vanwege corona. De rechter heeft begrip voor het feit dat horecagelegenheden als gevolg van de beperkingen door de coronacrisis minder omzet draaien en dus minder middelen hebben om de huur te voldoen.

Zuiveringsheffing recreatiepark doorbelasten inclusief btw?

Exploitanten van recreatieparken moeten meestal een aanslag zuiveringsheffing betalen. Deze aanslag kunnen zij vervolgens doorberekenen aan hun bezoekers. Maar dient dit in- of exclusief btw te geschieden? Volgens de rechter hangt dit af van de omstandigheden.

Share This