Selecteer een pagina

VDGC en de horeca

Horeca

100% service voor horecaondernemers

Het gaat goed in de horeca. Mensen besteden meer tijd buiten de deur en het toerisme neemt toe. Door de hogere consumentenbestedingen neemt de concurrentie echter ook toe en de sector kampt met een nijpend personeelstekort. De ontwikkelingen in de horeca leiden tot vernieuwende concepten en kritische consumenten en dat maakt de horeca is een uitdagende, maar ook complexe bedrijfstak.

Financiële vraagstukken in de horeca

Door toenemende concurrentiedruk, personeelstekort en moeilijke financieringsmogelijkheden moeten horecaondernemers altijd kunnen beschikken over actuele en juiste informatie. De horeca is bij uitstek een sector waarbij bankleningen lastig zijn. Wat zijn de risico’s? Weet u waar kansen liggen? Hoe berekent u loon of btw? Hoe kun u uw plannen financieren? Dit vraagt om een actueel inzicht in bijvoorbeeld uw liquiditeit. We helpen u graag bij het starten van een eigen horecabedrijf en kunnen u adviseren over de inzet van flexibel personeel en de financiering.

VDGC: voor actueel advies en parate kennis

Door onze focus op horeca hebben wij actuele en parate kennis en zijn een kritische sparringpartner voor horecaondernemers. Of het nu gaat om campings, restaurants, cafés, leisure centers of cateraars: als accountant kunnen wij u helpen bij de horeca-administratie, loonadministratie, boekhouding, het samenstellen van jaarrekeningen, belastingadvies en belastingaangiften. Ook kunt u bij ons rekenen op proactieve advisering vanuit betrouwbare en actuele cijfers.

Fiscaal voordeel voor horecaondernemers

Natuurlijk is fiscaal voordeel altijd interessant, zowel in de horeca als recreatie of toerisme. Onze fiscalisten staan dichtbij uw onderneming en kunnen uw situatie belastingtechnisch zo optimaal mogelijk inrichten. Weet u hoe het zit met fiscale regels bij fooien? Hoe berekent u de btw op (alcoholhoudende) dranken? Hoe werkt de omzetbelasting in de horecabranche? En op welke posten kunt u mogelijk kosten besparen? We geven graag antwoord op deze vragen en nemen u zorgen uit handen. Zodat u zich volledig kunt richten op uw horecazaak.

Aanvraag steunmaatregel € 4.000 gestart

Ondernemers in sectoren die specifiek zijn getroffen door het coronavirus, kunnen nu een tegemoetkoming in de kosten aanvragen voor een bedrag van € 4.000 netto. Het gaat hier om de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), eerder bekend als het Noodloket. De aanvraag kan tot en met 26 juni 2020 17.00 uur worden ingediend. Het betreft een gift. Om oneigenlijk gebruik te voorkomen vindt er wel controle plaats op de aanvragen.

Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’.

Transitievergoeding bij ontslag rond de jaarwisseling

De regels rond de transitievergoeding zijn per 1 januari 2020 gewijzigd. Maar moet u de oude of de nieuwe regels toepassen als uw werknemer rond deze datum ontslag krijgt?