Selecteer een pagina

VDGC en bestuurders

Stichtingen en verenigingen

Wij hebben alles in huis voor bestuurders

Goede bestuurders van stichtingen en verenigingen weten dat ze hun financiële en fiscale zaken beter kunnen overlaten aan de professionals. Dan houden zij hun handen vrij om een club succesvol te kunnen runnen. Wij adviseren u graag over allerhande zaken en kunnen u ondersteuning bieden bij alle administratieve (kop)zorgen.

Financiële en fiscale zaken goed geregeld

Weet u de weg in het woud van financiële en fiscale wet- en regelgeving? Dat hoeft niet. Laat dat maar aan ons over. Onze experts zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, bij ondernemingen en particulieren maar ook bij stichtingen en verenigingen. Daar gelden immers bijzondere belastingregels. Wij weten dat en wijzen u graag de weg.

Gebitsbeschermers sporters vrijgesteld van btw?

Sommige tandtechnici fabriceren gebitsbeschermers die gebruikt worden in de sport, zoals bij ijshockey. De Belastingdienst heeft zich onlangs gebogen over de vraag of een dergelijke gebitsbeschermer is vrijgesteld van btw.

Meer subsidiemogelijkheden duurzame energieopwekking voor VvE’s

De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is vanaf dit jaar, 2024, verruimd. Via de SCE vragen met name Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en energiecoöperaties subsidie aan voor zonne-energie, windenergie en energie via waterkracht.

Duidelijkheid over aftrek kosten boetes en dwangsommen

Geldboetes en dwangsommen zijn niet aftrekbaar van de winst. Dat geldt ook voor de hiermee samenhangende kosten. Omdat hierover in de praktijk onduidelijkheid bestaat, heeft de Belastingdienst de aftrekbeperkingen verduidelijkt.

Share This