Selecteer een pagina

VDGC en ondernemers

Ondernemers

Alles voor ondernemers en zzp’ers

Als ondernemer weet u als geen ander hoe belangrijk het is om uw financiële en fiscale zaken goed op orde te hebben. Leningen, investeringen, spaartegoeden en pensioenregelingen maken onderdeel uit van een gestructureerde financiële planning. Tel daar de salarisadministratie en belastingaangifte bij op en het takenpakket is compleet. Of u nu een volledige afdeling heeft die zich iedere dag bezighoudt met uw administratie en financiën of alles zelf doet: het is een vak op zich dat u ongetwijfeld graag overlaat aan de professional.

Altijd op de hoogte: ieder zijn vak

Voortdurend veranderende wet- en regelgeving, nieuwe fiscale afspraken of innovatieve administratiesystemen: we kunnen ons goed voorstellen dat u door het bos de bomen niet meer ziet. Gelukkig vinden wij het leuk om hier dagelijks mee bezig te zijn en altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Graag zetten wij onze expertise en ervaring in voor het financieel en fiscaal reilen en zeilen van uw bedrijf, kunt u zich richten op de kern van uw onderneming. Ieder zijn vak.

 

 

 

Brutoloon belastingvrij ruilen voor netto vergoeding?

Met een zogenaamde cafetariaregeling kunnen uw werknemers brutoloon onder voorwaarden belastingvrij ruilen voor een netto vergoeding. Dat is, ook onder voorwaarden, mogelijk zonder dat het u als werkgever extra geld kost. De Belastingdienst heeft dat onlangs bevestigd.

Gebitsbeschermers sporters vrijgesteld van btw?

Sommige tandtechnici fabriceren gebitsbeschermers die gebruikt worden in de sport, zoals bij ijshockey. De Belastingdienst heeft zich onlangs gebogen over de vraag of een dergelijke gebitsbeschermer is vrijgesteld van btw.

Let op bij terugvragen btw van niet-betalende debiteur

Heeft u debiteuren die hun facturen niet (geheel) betalen? U kunt dan, onder voorwaarden, de btw op deze facturen misschien (deels) terugvragen. Let daarbij wel op een aantal aandachtspunten zoals het op tijd terugvragen van de btw, het weer afdragen van de btw bij alsnog betalen én mogelijk onverwachte fiscale gevolgen van nadere afspraken met uw debiteur.

Share This