Selecteer een pagina

VDGC Nieuwsbrief december 2019

11 dec 2019Nieuwsbrief

Een gewaarschuwd ondernemer telt voor twee…

Deze keer willen we de nieuwsbrief openen met een waarschuwing: er zijn momenteel weer nep-facturen in omloop van DNS REGISTRATIES NL.
Ze doen zich voor als een organisatie voor het registreren van uw website.
Hoewel de mailing nadrukkelijk in de bovenhoek ‘Factuur’ vermeldt, zien we in de kleine lettertjes onderin de ‘factuur’: Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging
Opmerkelijk is ook, dat er nergens sprake is van het webadres dat men dan voor u zal gaan registreren. Van enige vorm van daadwerkelijke dienstverlening is dan ook geen sprake. Bellen naar het telefoonnummer dat de brief vermeldt resulteert slechts in de melding dat de oproep niet kan worden voltooid wegens technische redenen.
Shift-Delete is dan ook het enig verstandige antwoord op deze ‘factuur’…

VDGC – accountants waar u op kunt rekenen!

Btw-tip! Spaaracties: let op de btw

Ondernemers kunnen verschillende manieren bedenken om klanten aan zich te binden. Bijvoorbeeld door gratis zegels te verstrekken die later tegen geld ingewisseld kunnen worden. Ander voorbeeld is het gratis weggeven van een artikel aan de klant wanneer die zich voor een bepaalde periode aan de ondernemer bindt. Wat zijn de btw-gevolgen hiervan?