030 - 692 30 24 contact@vdgc.nl

Belastingteruggave

Soms heeft u als particulier of ondernemer de cijfers verkeerd geschat. Ook kan het voor komen dat er bijzondere omstandigheden zijn geweest waardoor uw reguliere belastingafdracht via het loonstrookje te hoog is geweest. Het kan dan zijn dat u de teveel betaalde belasting terug kunt vragen. Ook kan het zo zijn dat u BTW terugkrijgt van de belastingdienst. Via verrekening of terugstorten maakt de belastingdienst dan het te verrekenen bedrag over. Het aanvragen van belastingteruggave gaat over het algemeen via uw reguliere belastingaangifte. Meer informatie hierover ziet u in het bijbehorende onderdeel.

In het geval dat u BTW terugkrijgt en u de belastingdienst nog loonbelasting schuldig bent kunt u deze twee bedragen laten verrekenen. Wanneer dit het geval is kunt u op deze manier uitstel krijgen van het betalen van loonbelasting. Dit moet via een schriftelijk verzoek aan de belastingdienst, waarover u meer leest in het bijbehorende onderdeel.

Daarnaast kan het zijn dat u als jongere (jonger dan 30) geld tegoed heeft van de belastingdienst. Dit omdat u ingehouden loonheffing terug krijgt in bepaalde situaties. In dit geval moet u een (digitale) aangifte invullen om in aanmerking te komen voor teruggave.

Heeft u een vraag over belastingteruggave? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.