VDGC klust bij de prinses Maxima Manege

Vrijdag 16 maart 2012 was het dan eindelijk zo ver: we gingen als “VDGC” onze handen eens op een andere manier uit de mouwen te steken!
En die handen werden fanatiek uit die mouwen gestoken tijdens de landelijke actie NL DOET.  Deze actie geldt als de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds.
In onze vooraankondiging over onze deelname aan NL DOET heeft u kunnen lezen waarom de Prinses Maxima Manege vooral voor onderhoudswerkzaamheden afhankelijk is van vrijwilligers.

Hamertje Tik!  Hamertje Tik!

Deze middag ging een tiental enthousiaste medewerkers van ons kantoor aan de slag om een paardenwei te omheinen en het toegangshekwerk te vervangen. Maar voordat er hard gewerkt kon worden, moest eerst de inwendige mens versterkt worden. Bij aankomst op de manage stond er op ons dus een heerlijke lunch te wachten, met eigengemaakte soep en broodjes gezond, bereid in de eigen keuken van de manege.
Na de lunch volgde een korte uitleg over de wensen c.q. bedoeling van de manege was. Al snel werden er drie werkgroepen gemaakt. Gelukkig kregen wij vanuit de manege goede begeleiding van hun “vrijwillige onderhoudsman”.
Ieder werkgroepje had een duidelijke taak meekregen; één groep ging het toegangs-hekwerk vervangen, de andere groep ging de oude plastic lintenomheining verwijderen en de laatste groep ging nieuwe planken bevestigen ter vervanging van de plastic lintenomheining.

Mark Steehouder druk aan de slag  Mark Steehouder druk aan de slag

De werkzaamheden waren lang niet altijd even makkelijk: voor het toegangs-hekwerk moest er bijvoorbeeld gewerkt worden met een heuse bouwtekening.
Voor de omheining moesten er soms nieuwe grondpalen de grond in. En dan blijkt met de hand een diep gat in de grond boren toch heel wat anders dan het samenstellen van een jaarrekening, het verzorgen van een aangifte of het voeren van een loonadministratie.
Het oog wilde natuurlijk ook nog wat, dus als er een plank ook maar iets scheef zat, betekende dat: ‘eraf halen en opnieuw bevestigen’. Waar deze middag normaal onze denkkracht aan het werk is, werd er nu toch echt nadrukkelijk een beroep gedaan op onze spierkracht!

De laatste loodjes  De laatste loodjes...

Na een middag hard werken -  eindigend met een eindsprint en een diepe zucht - was het ons uiteindelijk toch gelukt om de paardenwei te omheinen en het toegangshekwerk te vervangen!
Onze spierkracht te gebruiken in plaats van onze denkkracht had ons redelijk uitgeput, maar wat gaf het ons allen een kick!
Met een voldaan en trots gevoel beleefden we het moment dat de paarden werden losgelaten in de door ons omheinde wei. Het nieuwe toegangshekwerk zorgt er tevens voor dat het terrein de komende jaren een veilig onderkomen zal zijn voor mens en dier.

Toegangshek  'n Nieuw toegangshek...

Wat voelde het voor ons als VDGC-ers goed om eens iets “goeds” te doen voor de samenleving buiten onze kantoorwereld. Ook telt voor ons de kennismaking met een omgeving waarin we gezien hebben dat gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. En natuurlijk was het leuk om middels deze teambuildingactiviteit de collega’s eens op een andere manier te leren kennen.

Van te voren had onze klusactiviteit overigens al de nodige aandacht ontvangen middels onze aanwezigheid bij Omroep Max. Na afloop heeft onze klusactiviteit landelijke aandacht gekregen door publicatie van een artikel in de Volkskrant.
Voor het filmpje van Omroep Max en het artikel in de Volkskrant, kunt u terecht in ons archief van onze MBO-pagina.

Logo
Ondernemend samenwerken

Neem voor meer informatie over onze MBO activiteiten contact op metJessica Huizer-Eijs


telefoon  030-6923024

email  J.Huizer@vdgc.nl