Pas Op! Valse telefoontjes belastingschuld23 november 2017
Bron: SRA - Publicatiedatum: 21-11-2017

Waarschuwing!
De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over het betalen van een belastingschuld. Daarbij doet iemand zich voor als medewerker van de Belastingdienst. In zo'n telefoongesprek wordt vaak gezegd dat u meteen geld moet overmaken. Ga niet in op een dergelijk verzoek!

Telefonische afspraken
Het is niet ongebruikelijk dat de Belastingdienst u belt voor afspraken over het betalen van een belastingschuld. Daarbij houdt de medewerker van de Belastingdienst zich altijd aan de volgende regels:

  • Er wordt altijd verwezen naar eerdere correspondentie met u. Denk bijvoorbeeld aan een aanslag of een betalingsherinnering.
  • Er wordt nooit gevraagd om uw bankgegevens, wachtwoorden of inlogcodes. Betalingen maakt u alleen over op een bankrekeningnummer van de Belastingdienst. Welk bankrekeningnummer dat is, staat in het bericht (zoals een aanslag of een betalingsherinnering) dat u van de Belastingdienst heeft ontvangen.
  • Spreekt de Belastingdienst met u een betalingsregeling af, dan worden deze afspraken altijd bevestigd.

Krijgt u een telefoontje van iemand die zich niet aan bovenstaande regels houdt, dan weet u zeker dat dit géén medewerker is van de Belastingdienst! Ga in dat geval op geen enkel verzoek in!

« terugOndernemend samenwerken

Direct een afspraak maken?

    030 - 692 30 24

    contact@vdgc.nl